SEVGİ BAHÇESİ PROJEMİZ

PROJEMİZLE İLGİLİ TÜM AYRINTI VE FOTOĞRAFLARA ÜST KISIMDA YER ALAN SEVGİ BAHÇESİ PROJEMİZ MENÜSÜNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

13.03.2020 862

GERENKOVA SEVGİ BAHÇESİ

Öncelikle projemizle ilgili çalışma planı hazırlanmıştır. Çalışma planında 19/02/2020 ile 19/05/2020 tarihleri arasında yapılacak etkinlikler ayrıntılı olarak belirlenmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ,  Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında; okulumuz bünyesinde sosyal sorumluluk ve gönüllülük esasına dayalı hayvanların korunması üzerine hazırlamış olduğumuz projemizin barınak yapma çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Projemizin Amaçları:

-         Çocukların hayvanları korumayı amaçlayan, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine olanak sağlanmak

-         Öğrencilerde hayvan haklarıyla ilgili duyarlılık ve toplumsal farkındalık sağlamak

-         Hayvanlara kötü muamele yapılmaması konusunda bilinç oluşturmak

-         Öğrencilerin okulda geçen zamanını eğlenceli hale getirmek

-         Öğrencilerde sorumluluk bilinci oluşturmak

-         Topluma; Büyüten , üreten, çevresine duyarlı  ve bunun sonucunda mutlu olan öğrenciler kazandırmak

Projemizin Hedef Kitlesi:

Gerenkova İlkokulu Anasınıfı ve İlkokul öğrencileri öncülüğünde , eğitim bölgemizde yaşayanlar

Proje Kapsamında Fapılan Faaliyetler:

Öncesinde öğrenciler arasında hangi hayvanların bakımının yapılacağı konusunda  anket yapılmıştır.

Sevgi Bahçesi'nin düzenlenmesi ve barınakların yapımı tamamlandıktan sonra , temin edilen hayvanlar barınaklarına yerleştirilmiştir.

Sonrasında gönüllü öğrencilerimiz  arasında iş bölümü ve görev dağılımı yapılmıştır.

Bu sorumluluğu alan öğrencilerimiz düzenli olarak hayvanların bakımını üstlenmektedir.

Bundan sonraki tarihlerde yapılacak etkinlikler:

-Doğa yürüyüşü ve piknik:Öğrencilerle birlikte doğada yaşayan hayvanların beslenmesi etkinliği yapılacak.

-Proje açılış töreni,

-Proje tanıtımı için yapılacak çalışmalar,

-Öğrenciler arasında projeyle ilgili hayvan sevgisi üzerine;resim,şiir yarışmaları düzenlenmesi.

-Gönüllü öğrencilerle birlikte İl Gençlik Merkezine ziyaret.

-Kapanış töreni,yarışma sonuçları,ödüllendirme vb.